Trucks voldoen beter aan regels verlichting

Wegvervoer

Zowat een derde van de bedrijfsvoertuigen op Duitse wegen voldoet niet aan de regelgeving voor de verlichting. Er is wel een duidelijke verbetering te zien ten opzichte van voorgaande jaren.

Dit blijkt uit onderzoek van het Zentralverband Deutsches Kfz-Gewerber (ZDK) en de Deutsche Verkehrswacht (DVW). Er werd onderzocht in hoeverre vrachtauto’s en bussen verlichting voeren die aan de wettelijke regels voldoet.

Er werden 5.200 voertuigen onderzocht. Daarbij bleek een duidelijke verbetering in vergelijking met vorig jaar. Het percentage voertuigen dat niet aan de verlichtingseisen voldeed, daalde dit jaar met negen procentpunten.

De daling deed zich voor in alle categorieën. Bij de verlichting aan de voorzijde was sprake van een onvoldoende verlichting bij 22,4% van de voertuigen. Vorig jaar was dat 28,5%.

Met de afstelling van de verlichting gaat het ook de goede kant op. Nog maar 10,1% van de voertuigen heeft de lichten te hoog afgesteld (was 13,2%). Het percentage te laag afgestelde lichten kwam op 7,8% (was 11%).

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Trucks voldoen beter aan regels verlichting | NT

Trucks voldoen beter aan regels verlichting

Wegvervoer

Zowat een derde van de bedrijfsvoertuigen op Duitse wegen voldoet niet aan de regelgeving voor de verlichting. Er is wel een duidelijke verbetering te zien ten opzichte van voorgaande jaren.

Dit blijkt uit onderzoek van het Zentralverband Deutsches Kfz-Gewerber (ZDK) en de Deutsche Verkehrswacht (DVW). Er werd onderzocht in hoeverre vrachtauto’s en bussen verlichting voeren die aan de wettelijke regels voldoet.

Er werden 5.200 voertuigen onderzocht. Daarbij bleek een duidelijke verbetering in vergelijking met vorig jaar. Het percentage voertuigen dat niet aan de verlichtingseisen voldeed, daalde dit jaar met negen procentpunten.

De daling deed zich voor in alle categorieën. Bij de verlichting aan de voorzijde was sprake van een onvoldoende verlichting bij 22,4% van de voertuigen. Vorig jaar was dat 28,5%.

Met de afstelling van de verlichting gaat het ook de goede kant op. Nog maar 10,1% van de voertuigen heeft de lichten te hoog afgesteld (was 13,2%). Het percentage te laag afgestelde lichten kwam op 7,8% (was 11%).

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement