Overslag Beierse havens gestabiliseerd

Binnenvaart

De Beierse binnenhavens sloegen vorig jaar 0,7% meer lading over  van en op binnenschepen, vrachtauto’s en goederentreinen. Het totaal kwam op 9,1 miljoen ton.

De Bayernhafen Gruppe telt zes trimodale overslagcentra, waarvan Regensburg de grootste is. De overige zijn Aschaffenburg, Bamberg, Nürnberg, Passau en Roth.

De overslag werd in de eerste maanden van het jaar 2017 sterk gehinderd doordat de binnenvaart op het Main-Donaukanaal en de Beierse Donau gedurende 3,5 week moest worden stilgelegd wegens ijvorming. Januari 2017 was volgens de Bayernhafen Gruppe de strengste winter sinds dertig jaar.

Daardoor daalde de overslag in het eerste kwartaal met een derde. In de rest van het jaar werd de schade weer ingelopen, met als jaarresultaat een kleine stijging. Ging het met de binnenvaart al met al vrij goed, het spoorvervoer zag een daling van 1,9% op een totaal van 5,9 miljoen ton.

Dat kwam ook doordat de Ferrovie Statale, de Italiaanse staatsspoorwegmaatschappij, de Rollende Landstrasse tussen Regensburg en Trento stillegde. De Beierse havens willen dat deze verbinding weer in bedrijf wordt genomen. Daarover zijn ze in gesprek met Ferrovie Statale.

De containeroverslag in de havens van Aschaffenburg, Bamberg, Nürnberg en Regensburg kwam uit op 451.000 teu. Dat was minder dan de 460.000 teu uit 2016. De zes havens investeerden in  2017 samen ruim dertig miljoen euro. Dit jaar wordt dat bedrag tot 32 miljoen euro opgevoerd, onder meer door vernieuwing van het kranenpark.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Overslag Beierse havens gestabiliseerd | NT

Overslag Beierse havens gestabiliseerd

Binnenvaart

De Beierse binnenhavens sloegen vorig jaar 0,7% meer lading over  van en op binnenschepen, vrachtauto’s en goederentreinen. Het totaal kwam op 9,1 miljoen ton.

De Bayernhafen Gruppe telt zes trimodale overslagcentra, waarvan Regensburg de grootste is. De overige zijn Aschaffenburg, Bamberg, Nürnberg, Passau en Roth.

De overslag werd in de eerste maanden van het jaar 2017 sterk gehinderd doordat de binnenvaart op het Main-Donaukanaal en de Beierse Donau gedurende 3,5 week moest worden stilgelegd wegens ijvorming. Januari 2017 was volgens de Bayernhafen Gruppe de strengste winter sinds dertig jaar.

Daardoor daalde de overslag in het eerste kwartaal met een derde. In de rest van het jaar werd de schade weer ingelopen, met als jaarresultaat een kleine stijging. Ging het met de binnenvaart al met al vrij goed, het spoorvervoer zag een daling van 1,9% op een totaal van 5,9 miljoen ton.

Dat kwam ook doordat de Ferrovie Statale, de Italiaanse staatsspoorwegmaatschappij, de Rollende Landstrasse tussen Regensburg en Trento stillegde. De Beierse havens willen dat deze verbinding weer in bedrijf wordt genomen. Daarover zijn ze in gesprek met Ferrovie Statale.

De containeroverslag in de havens van Aschaffenburg, Bamberg, Nürnberg en Regensburg kwam uit op 451.000 teu. Dat was minder dan de 460.000 teu uit 2016. De zes havens investeerden in  2017 samen ruim dertig miljoen euro. Dit jaar wordt dat bedrag tot 32 miljoen euro opgevoerd, onder meer door vernieuwing van het kranenpark.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement