Evofenedex slaat alarm over infraproblemen Utrecht

stadsdistributie

De goederendistributie dreigt in Utrecht ernstig in de knel te komen. Door budgetoverschrijdingen blijft mogelijk niet genoeg geld over voor infraprojecten die de stad bereikbaar moeten houden.

Dat stelt verladersorganisatie Evofenedex. De gemeente Utrecht heeft meer geld moeten uitgeven aan de Uithoflijn, een snelle tramverbinding tussen het stadscentrum en De Uithof. Daardoor vreest de branchevereniging dat geen middelen meer overblijven voor andere projecten.

‘Door de enorme kostenoverschrijding bij de aanleg van de Uithoflijn is er straks veel minder geld beschikbaar voor het verbeteren van de doorstroming van het distribuerende verkeer. Wij luiden de noodklok, omdat het gaat om tientallen miljoenen bereikbaarheidsgeld’, aldus Evofenedex.

‘We gingen uit van een opwaardering van de Noordelijke Ringweg Utrecht, innovatieve infrastructuur en een verduurzamingsimpuls voor vrachtverkeer. Die hoognodige investeringen staan nu mogelijk allemaal op losse schroeven.’ De belangenclub wil in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen de lokale politiek wijzen op deze problematiek.

Evofenedex slaat alarm over infraproblemen Utrecht | NT

Evofenedex slaat alarm over infraproblemen Utrecht

stadsdistributie

De goederendistributie dreigt in Utrecht ernstig in de knel te komen. Door budgetoverschrijdingen blijft mogelijk niet genoeg geld over voor infraprojecten die de stad bereikbaar moeten houden.

Dat stelt verladersorganisatie Evofenedex. De gemeente Utrecht heeft meer geld moeten uitgeven aan de Uithoflijn, een snelle tramverbinding tussen het stadscentrum en De Uithof. Daardoor vreest de branchevereniging dat geen middelen meer overblijven voor andere projecten.

‘Door de enorme kostenoverschrijding bij de aanleg van de Uithoflijn is er straks veel minder geld beschikbaar voor het verbeteren van de doorstroming van het distribuerende verkeer. Wij luiden de noodklok, omdat het gaat om tientallen miljoenen bereikbaarheidsgeld’, aldus Evofenedex.

‘We gingen uit van een opwaardering van de Noordelijke Ringweg Utrecht, innovatieve infrastructuur en een verduurzamingsimpuls voor vrachtverkeer. Die hoognodige investeringen staan nu mogelijk allemaal op losse schroeven.’ De belangenclub wil in aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen de lokale politiek wijzen op deze problematiek.