Sterke groei voor Renault Trucks

wegvervoer

Renault heeft afgelopen jaar 49.930 vrachtwagens verkocht. Dat is 4% meer dan het jaar ervoor.

Dat heeft het bedrijf deze week bekendgemaakt. De stijging betekende de sterkste groei van het Volvo-dochterbedrijf ooit. Dit geldt zowel voor thuisland Frankrijk als voor Europa in zijn geheel. Met name in het segment boven de zes ton, was de groei fors, met een volumetoename van 7%.

Voor Renault Trucks blijft Frankrijk de belangrijkste afzetmarkt. Bijna de helft (23.635) van de verkochte voertuigen ging naar bedrijven uit het hexagon. Van de overige voertuigen zijn de meeste verkocht in andere Europese landen (21.409). De overige exemplaren werden buiten Europa afgezet, vooral in Afrika en het Midden-Oosten.

Het is voor het vierde jaar op rij dat de truckverkopen stijgen bij Renault. Daarmee is het volume weer op het niveau van 2008, dat wordt beschouwd als het jaar waarin de financiële crisis in Europa echt losbarstte.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Sterke groei voor Renault Trucks | NT

Sterke groei voor Renault Trucks

wegvervoer

Renault heeft afgelopen jaar 49.930 vrachtwagens verkocht. Dat is 4% meer dan het jaar ervoor.

Dat heeft het bedrijf deze week bekendgemaakt. De stijging betekende de sterkste groei van het Volvo-dochterbedrijf ooit. Dit geldt zowel voor thuisland Frankrijk als voor Europa in zijn geheel. Met name in het segment boven de zes ton, was de groei fors, met een volumetoename van 7%.

Voor Renault Trucks blijft Frankrijk de belangrijkste afzetmarkt. Bijna de helft (23.635) van de verkochte voertuigen ging naar bedrijven uit het hexagon. Van de overige voertuigen zijn de meeste verkocht in andere Europese landen (21.409). De overige exemplaren werden buiten Europa afgezet, vooral in Afrika en het Midden-Oosten.

Het is voor het vierde jaar op rij dat de truckverkopen stijgen bij Renault. Daarmee is het volume weer op het niveau van 2008, dat wordt beschouwd als het jaar waarin de financiële crisis in Europa echt losbarstte.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement