Delft voert per 1 mei aanstaande een heffing van 85 euro in voor elke rit die vrachtauto’s zwaarder dan 3,5 ton maken door de binnenstad. Dat is volgens TLN en Evofenedex in strijd met het ruim tien jaar geleden gesloten convenant ‘Stimulering schone vrachtauto’s en milieuzonering’, waaronder ook de handtekening van Delft prijkt.

De Delftse maatregel wijkt af van dat convenant. Bovendien kunnen de kosten van deze heffing voor een rit door de Delftse binnenstad nog elk jaar oplopen.

Maastricht voert naar Duits model een ‘milieusticker’ in om vervuilend verkeer en vervoer door de binnenstad te weren. Dieselvoertuigen gebouwd voor 2006 komen de stad niet in zonder zo’n sticker, die 7,50 euro gaat kosten. Ook dat wijkt volgens TLN en Evofenedex af van het convenant voor stadsvervoer. Ze noemen de Maastrichtse maatregel ‘absoluut niet gewenst’.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement