Diverse malen zijn trucks die Tesla’s vervoerden stilgezet door de politie, omdat diverse zaken niet op orde zouden zijn. Tot overmaat van ramp was één van de vrachtwagens betrokken bij een ongeluk, waarbij twee Tesla’s werden geplet. Dat melden diverse Noorse media.

In maart heeft de producent van elektrische voertuigen altijd een piek in het aantal bezorgingen, waarbij de drukte het hoogste punt bereikt in de laatste week van deze maand. Tesla moest daarom afgelopen tijd op zoek naar alternatieve bezorgmogelijkheden om zijn auto’s toch op het juiste moment op de juiste plek te krijgen.

Normaal gesproken wordt hier de haven van de Noorse stad Drammen voor gebruikt, maar door overcapaciteit moest worden uitgeweken naar het Zweedse Gotenburg. Daardoor moeten ook andere wegvervoerders in de arm worden genomen. Echter, het is lastig om transporteurs te vinden die voldoen aan de lokaal geldende regels. Daarnaast behoren de trucks die in opdracht van Tesla de auto’s vervoeren, niet bepaald bij de schoonste voertuigen van dit moment. Het gaat vooral om Euro 3-vrachtwagens, die veel vervuilender zijn dan de meest recente trucks uit de Euro 6-categorie. Dit terwijl Tesla zich juist onderscheidt van andere autofabrikanten door uitstootvrije voertuigen op de markt te brengen die volledig op elektriciteit rijden.

Topman en miljardair Elon Musk is zich bewust van de problemen en reageerde via Twitter op de berichtgeving. Het bedrijf heeft onder andere contact gezocht met de Noorse Trucking Federatie met de vraag of deze wil assisteren bij het vinden van capabele vervoerders. Ook wil Musk de levering van auto’s spreiden over een langere periode.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement