Dat meldt de NOS. De controle is vermoedelijk een gevolg van de commotie die vorige week ontstond. Toen werd duidelijk dat buitenlandse vrachtwagens niet aan de eisen voor toetreding van de milieuzone hoeven te voldoen. Dit omdat landen onderling geen gegevens uitwisselen omtrent het uitstootniveau van vrachtwagens en dus niet kan worden gecontroleerd of trucks aan de gestelde eisen voldoen.

Dit bekende dat Nederlandse trucks wel in de Euro 6-categorie moeten zitten als ze op de Maasvlakte willen rijden, maar dat buitenlandse concurrenten dat niet hoeven. Zij kunnen ook met bijvoorbeeld de meer vervuilende Euro 3- of Euro 4-trucks de milieuzone betreden.

Onder meer brancheverenigingen TLN en Vetron hebben recentelijk aandacht gevraagd voor deze kwestie. Ook stelde Tweede Kamerlid Remco Dijkstra (VVD) er vragen over aan de verantwoordelijke ministers Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) en Ferdinand Grapperhaus (Justitie en Veiligheid).

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement