Duitse politie: veel meer mensen nodig voor controle wegvervoer

wegvervoer

De Duitse politiebond GdP wil dat veel meer politieambtenaren in dienst worden genomen om goed toezicht te houden op eerlijke mobiliteit in Europa.

De overkoepelende vakbeweging Deutsche Gewerkschaftsbund (DGB), waarbij de politiebond is aangesloten, bepleit meer controles op het vrachtverkeer over de weg, om ervoor te zorgen dat rij- en rusttijden worden in acht genomen, de veiligheid van het wegvervoer is verzekerd en chauffeurs uit Oost-Europa voor hun werk op Duitse wegen in elk geval het in Duitsland geldende minimumuurloon ontvangen.

De vakcentrale vraagt om extra controles door de douane en het Bundesamt für Güterverkehr (BAG). Maar daarvoor ontbreekt volgens politiebond GdP het benodigde personeel. Zowel de douane als het BAG is, zegt de bond, ‘hopeloos onderbezet’. De diensten hebben er jarenlang meer taken bijgekregen en personeel moeten inleveren wegens bezuinigingen. Dat geldt ook voor de politiediensten.

Daardoor maken ‘oververmoeide chauffeurs waaghalzige ritten met deels technisch bedenkelijke voertuigen’, stelt de GdP. De bond is het overigens geheel eens met het plan van de DGB voor eerlijker mobiliteit op de Europese wegen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Duitse politie: veel meer mensen nodig voor controle wegvervoer | NT

Duitse politie: veel meer mensen nodig voor controle wegvervoer

wegvervoer

De Duitse politiebond GdP wil dat veel meer politieambtenaren in dienst worden genomen om goed toezicht te houden op eerlijke mobiliteit in Europa.

De overkoepelende vakbeweging Deutsche Gewerkschaftsbund (DGB), waarbij de politiebond is aangesloten, bepleit meer controles op het vrachtverkeer over de weg, om ervoor te zorgen dat rij- en rusttijden worden in acht genomen, de veiligheid van het wegvervoer is verzekerd en chauffeurs uit Oost-Europa voor hun werk op Duitse wegen in elk geval het in Duitsland geldende minimumuurloon ontvangen.

De vakcentrale vraagt om extra controles door de douane en het Bundesamt für Güterverkehr (BAG). Maar daarvoor ontbreekt volgens politiebond GdP het benodigde personeel. Zowel de douane als het BAG is, zegt de bond, ‘hopeloos onderbezet’. De diensten hebben er jarenlang meer taken bijgekregen en personeel moeten inleveren wegens bezuinigingen. Dat geldt ook voor de politiediensten.

Daardoor maken ‘oververmoeide chauffeurs waaghalzige ritten met deels technisch bedenkelijke voertuigen’, stelt de GdP. De bond is het overigens geheel eens met het plan van de DGB voor eerlijker mobiliteit op de Europese wegen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement