De e-vrachtwagen rijdt over de asfaltweg en laat een soort arm zakken. Deze arm maakt contact met een twee kilometer lange ‘laadstaaf’ die in de weg is verwerkt. Zo kan de truck zonder te stoppen zijn accu opladen.

De weg ligt tussen het vliegveld van Stockholm (Arlanda) en een nabijgelegen logistieke campus. Voor het eRoadArlanda-project, dat zich in de testfase bevindt, wordt een vrachtwagen gebruikt die volledig op stroom rijdt. Autofabrikant DAF is één van de betrokken partijen.

Postbedrijf PostNord heeft de betreffende truck in gebruik genomen en vervoert er pakketten en post mee, van de vrachtterminal van de Zweedse luchthaven naar een eigen dc in de plaats Rosersberg. Dit dorp ligt pal naast het vliegveld.

Dit rijdend opladen wordt twee jaar lang getest. Verdere uitbreiding is allerminst uitgesloten. Hoewel het systeem is ontwikkeld voor vrachtwagens, is het ook geschikt voor bussen en personenauto’s.

Bekijk de video van het laadsysteem voor vrachtwagens: