OM: 160 uur taakstraf voor chauffeur die agent aanreed

rechtszaak

160 uur taakstraf, twee maanden voorwaardelijke celstraf en een jaar rijontzegging. Dat eiste het OM tegen de vrachtwagenchauffeur die drie jaar geleden een motoragent aanreed.

Het incident vond plaats in oktober 2015 op de A15 bij Rozenburg. Een motoragent vermoedt dat de betreffende vrachtwagen te zwaar beladen is en wil dat de chauffeur meegaat naar een weegbrug. Terwijl de truck achter de motoragent aanrijdt, moet de agent plotseling in de remmen. De bestuurder van de vrachtauto reageert te laat en overrijdt de agent. Deze raakt daarbij zwaargewond en verliest een arm. Volgens de agent was sprake van opzet. De chauffeur ontkent dat.

Tijdens de rechtszaak die eerder deze week plaatsvond, gaf de Officier van Justitie aan niet te geloven dat er sprake was van opzet. Wel verwijt hij de chauffeur onoplettendheid. Daarom was een taakstraf, een rijontzegging en een voorwaardelijk celstraf op zijn plaats. Dat meldt het AD.

De rechtbank doet binnen twee weken uitspraak.

OM: 160 uur taakstraf voor chauffeur die agent aanreed | NT

OM: 160 uur taakstraf voor chauffeur die agent aanreed

rechtszaak

160 uur taakstraf, twee maanden voorwaardelijke celstraf en een jaar rijontzegging. Dat eiste het OM tegen de vrachtwagenchauffeur die drie jaar geleden een motoragent aanreed.

Het incident vond plaats in oktober 2015 op de A15 bij Rozenburg. Een motoragent vermoedt dat de betreffende vrachtwagen te zwaar beladen is en wil dat de chauffeur meegaat naar een weegbrug. Terwijl de truck achter de motoragent aanrijdt, moet de agent plotseling in de remmen. De bestuurder van de vrachtauto reageert te laat en overrijdt de agent. Deze raakt daarbij zwaargewond en verliest een arm. Volgens de agent was sprake van opzet. De chauffeur ontkent dat.

Tijdens de rechtszaak die eerder deze week plaatsvond, gaf de Officier van Justitie aan niet te geloven dat er sprake was van opzet. Wel verwijt hij de chauffeur onoplettendheid. Daarom was een taakstraf, een rijontzegging en een voorwaardelijk celstraf op zijn plaats. Dat meldt het AD.

De rechtbank doet binnen twee weken uitspraak.