Dat maakt veilingorganisatie Ritchie Bros. bekend. Meer dan 1.725 bieders uit 88 landen hadden zich geregistreerd voor de tweedaagse veiling, die werd gehouden op 17 en 18 mei.

Ongeveer 86% van het materieel werd gekocht door kopers uit verafgelegen landen, waaronder Vietnam, Australië en de Verenigde Staten. Online kopers kochten 45% van de beschikbare goederen.

Tijdens de veiling werden in totaal zo’n 2.700 goederen en vrachtwagens verkocht voor meer dan 285 eigenaren. Zo werden onder meer ruim honderdtachtig graafmachines, meer dan zestig wielladers en zo’n twintig bulldozers. Ritchie Bros. houdt haar volgende veiling in Moerdijk in juli van dit jaar.

Het in 1958 opgerichte Ritchie Bros. is een internationale vermogensbeheerder en verkoper van activa. Het focust onder meer op de in- en verkoop van gebruikt zwaar materieel, vrachtwagens en andere activa. Ritchie Bros. opereert in meerdere sectoren, waaronder transport, landbouw en energie.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement