Trucker veroordeeld voor bizar ongeluk

wegvervoer

Een 31-jarige vrachtwagenchauffeur uit Veen is veroordeeld omdat een losgeraakt vrachtwagenwiel in 2016 een fataal ongeluk veroorzaakte in Den Bosch.

Voor dood door schuld legde de rechtbank in Den Bosch een werkstraf van 240 uur op plus een voorwaardelijk rijverbod. Omdat de man niet beschikte over het juiste rijbewijs kreeg hij ook nog een boete van 250 euro. De werkstraf en boete komen overeen met de eis van de officier van justitie.

De vrachtwagencombinatie van de verdachte verloor op 12 mei 2016 in totaal twee wielen. Eén wiel rolde van een viaduct op de auto van een 73-jarige vrouw uit Schijndel. De auto raakte onbestuurbaar, botste tegen een betonnen pilaar en de bestuurster kwam om het leven.

Vrachtwagenchauffeurs moeten wielmoeren dagelijks controleren voordat ze de weg op gaan. De rechtbank oordeelt dat de man onvoorzichtig is geweest, omdat hij is gaan rijden terwijl roest op de velgen van het wiel was te zien. Roest is een indicatie voor losrakende wielmoeren.

Trucker veroordeeld voor bizar ongeluk | NT

Trucker veroordeeld voor bizar ongeluk

wegvervoer

Een 31-jarige vrachtwagenchauffeur uit Veen is veroordeeld omdat een losgeraakt vrachtwagenwiel in 2016 een fataal ongeluk veroorzaakte in Den Bosch.

Voor dood door schuld legde de rechtbank in Den Bosch een werkstraf van 240 uur op plus een voorwaardelijk rijverbod. Omdat de man niet beschikte over het juiste rijbewijs kreeg hij ook nog een boete van 250 euro. De werkstraf en boete komen overeen met de eis van de officier van justitie.

De vrachtwagencombinatie van de verdachte verloor op 12 mei 2016 in totaal twee wielen. Eén wiel rolde van een viaduct op de auto van een 73-jarige vrouw uit Schijndel. De auto raakte onbestuurbaar, botste tegen een betonnen pilaar en de bestuurster kwam om het leven.

Vrachtwagenchauffeurs moeten wielmoeren dagelijks controleren voordat ze de weg op gaan. De rechtbank oordeelt dat de man onvoorzichtig is geweest, omdat hij is gaan rijden terwijl roest op de velgen van het wiel was te zien. Roest is een indicatie voor losrakende wielmoeren.