Criminelen gebruiken failliet bedrijf om transporteurs op te lichten

veiligheid

Transportverzekeraar TVM waarschuwt vrachtvervoerders voor oplichting. Criminelen zouden de naam van een failliet bedrijf gebruiken om goederen afhandig te maken.

‘We ontvangen via verschillende kanalen berichten over een bedrijf dat via digitale vrachtuitwisseling opdrachten aanneemt en verduistert’, aldus de verzekeraar uit Hoogeveen. ‘Uit onderzoek blijkt dat gebruik gemaakt wordt van de naam van een vervoerder die sinds begin dit jaar failliet is. Helaas blijkt een aantal zendingen inmiddels te zijn geladen en niet afgeleverd.’

De naam van de failliete vervoerder die voor deze praktijken wordt gebruikt, is Faiton Logistics BV uit Panningen. De zendingen worden aangenomen met de e-mailadressen info@faitonlogistics.nl en bram_rutten@hotmail.com.

TVM benadrukt dat transporteurs ten opzichte van hun opdrachtgevers verantwoordelijk blijven voor de gedragingen van de door ingeschakelde ondervervoerder. ‘Verduistering door deze ondervervoerder wordt transportbedrijven dan ook zwaar aangerekend en kan voor ondernemers leiden tot grote financiële gevolgen.’

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Criminelen gebruiken failliet bedrijf om transporteurs op te lichten | NT

Criminelen gebruiken failliet bedrijf om transporteurs op te lichten

veiligheid

Transportverzekeraar TVM waarschuwt vrachtvervoerders voor oplichting. Criminelen zouden de naam van een failliet bedrijf gebruiken om goederen afhandig te maken.

‘We ontvangen via verschillende kanalen berichten over een bedrijf dat via digitale vrachtuitwisseling opdrachten aanneemt en verduistert’, aldus de verzekeraar uit Hoogeveen. ‘Uit onderzoek blijkt dat gebruik gemaakt wordt van de naam van een vervoerder die sinds begin dit jaar failliet is. Helaas blijkt een aantal zendingen inmiddels te zijn geladen en niet afgeleverd.’

De naam van de failliete vervoerder die voor deze praktijken wordt gebruikt, is Faiton Logistics BV uit Panningen. De zendingen worden aangenomen met de e-mailadressen info@faitonlogistics.nl en bram_rutten@hotmail.com.

TVM benadrukt dat transporteurs ten opzichte van hun opdrachtgevers verantwoordelijk blijven voor de gedragingen van de door ingeschakelde ondervervoerder. ‘Verduistering door deze ondervervoerder wordt transportbedrijven dan ook zwaar aangerekend en kan voor ondernemers leiden tot grote financiële gevolgen.’

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement