Dat zeggen de Federale Overheidsdienst Mobiliteit en sectorfederatie Febiac. Bij de bedrijfsvoertuigen vormen de bestelwagens (-2,82%) veruit het grootste segment, met 7.631 nieuwe inschrijvingen. Trekkers tussen de 3,5 en 16 ton zijn het kleinste segment. Hier bedroeg de stijging 700%, maar dat is relatief. In juni 2017 werd er slechts één dergelijke trekker ingeschreven, in juni 2018 acht. Het totale wagenpark in dit segment groeide dan ook met slechts 0,72%.

Evenwichtige groei

Bij vrachtwagens van meer dan zestien ton verliep de groei veel evenwichtiger, met 5,58% voor de vrachtwagens en 3,99% voor de trekkers. De opvallendste vooruitgang maakten echter de opleggers (+20,35%) en de aanhangwagens (+10,35%).

Ook over de eerste zes maanden van het jaar samen vertonen de bestelwagens (-1,1%) een terugval. Over deze periode bekeken doen de aanhangwagens (-0,91%) het niet goed. Alle andere categorieën bedrijfs- en personenvoertuigen gaan op kwartaalbasis wel vooruit. Naast de minicategorie van trekkers tussen 3,5 en 16 ton, is dit het meest uitgesproken bij de opleggers (+23,76%).

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement