De omzet kwam uit op 797 miljoen euro. In transport en logistiek bedroeg de omzet 667 miljoen euro, 8% meer dan in het tweede kwartaal van 2017. De grootste groei werd opgetekend in de Europese activiteiten, onder meer in België, Nederland en Spanje: 11,3% op 193 miljoen euro.

Transport

De groei in Frankrijk bedroeg in het transport 6%, op 331,8 miljoen euro. De Franse logistieke afdelingen verwerkten 8,4% meer goederen en behaalden een omzet van 141,9 miljoen euro. STEF nam in juni vorig jaar het Spaanse Badosa over, maar dat telt nog maar beperkt mee in de omzetcijfers. In mei dit jaar werden de koelactiviteiten van het Italiaanse Marconi overgenomen.

STEF voerde, anders dan in voorgaande jaren, ook de omzet bij de ‘overige activiteiten’ weer op. Het betreft hier in hoofdzaak de handel voor derden in koel- en vriesproducten. Daarmee werd 101,7 miljoen euro omgezet, 13,2% meer dan in het tweede trimester van vorig jaar.

Winstcijfers produceert STEF nog niet. Op 30 augustus wordt een halfjaarverslag gepubliceerd. De omzet in het eerste halfjaar steeg 8,7% vergeleken met het eerste semester van 2017.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement