Fikse stijging winst en omzet voor DAF-moederbedrijf

haljaarcijfers

Truckproducent Paccar behaalde in de eerste helft van dit jaar een flinke omzetstijging. Ook de winst pluste fors.

Dat blijkt uit cijfers die het Amerikaanse moederbedrijf van onder meer DAF deze week publiceerde. De verkopen kwamen in de eerste zes maanden van dit jaar uit op een bedrag van 11,46 miljard dollar (9,85 miljard euro tegen huidige wisselkoersen). In dezelfde periode vorig jaar was dat nog 8,94 miljard dollar.

Topman Harrie Schippers verklaart dit vooral door de aantrekkende markt voor vrachtwagens. Ook is hij positief gestemd over de toekomst. Zijn verwachting is dat zowel in Noord-Amerika als in Europa het economisch klimaat voorlopig goed blijft.

De winst nam in de eerste jaarhelft ook toe. In deze periode bleef er onder de streep 1,07 miljard dollar over. Vorig jaar moest het bedrijf het doen met 683 miljoen. De opbrengsten worden onder meer gebruikt voor investeringen in nieuwe technologieën, zoals autonoom rijden en alternatieve aandrijflijnen. Naast DAF brengt Paccar de merken Kenworth en Peterbilt op de markt.

Fikse stijging winst en omzet voor DAF-moederbedrijf | NT

Fikse stijging winst en omzet voor DAF-moederbedrijf

haljaarcijfers

Truckproducent Paccar behaalde in de eerste helft van dit jaar een flinke omzetstijging. Ook de winst pluste fors.

Dat blijkt uit cijfers die het Amerikaanse moederbedrijf van onder meer DAF deze week publiceerde. De verkopen kwamen in de eerste zes maanden van dit jaar uit op een bedrag van 11,46 miljard dollar (9,85 miljard euro tegen huidige wisselkoersen). In dezelfde periode vorig jaar was dat nog 8,94 miljard dollar.

Topman Harrie Schippers verklaart dit vooral door de aantrekkende markt voor vrachtwagens. Ook is hij positief gestemd over de toekomst. Zijn verwachting is dat zowel in Noord-Amerika als in Europa het economisch klimaat voorlopig goed blijft.

De winst nam in de eerste jaarhelft ook toe. In deze periode bleef er onder de streep 1,07 miljard dollar over. Vorig jaar moest het bedrijf het doen met 683 miljoen. De opbrengsten worden onder meer gebruikt voor investeringen in nieuwe technologieën, zoals autonoom rijden en alternatieve aandrijflijnen. Naast DAF brengt Paccar de merken Kenworth en Peterbilt op de markt.