Dat gebeurde tijdens een bezoek van het Hongaarse transportbedrijf aan de Verenigde Staten, het thuisland van Tesla. De truckproducent onthulde in november vorig jaar zijn elektrische vrachtwagen en wil deze binnenkort op de Europese markt introduceren.

Tevens spraken vertegenwoordigers van Waberer’s met webwinkel Amazon, als voorbereiding op gesprekken die deze maand in Europa plaatsvinden. Die gaan onder meer over Europese vrachtafhandeling, slimme opslag, zelfrijdende voertuigen en geautomatiseerde systemen.

Met DAF-moederbedrijf Paccar bespraken ze het testen en introduceren van elektrische en onbemande voertuigen in ontwikkeling. Deze bedrijfsbezoeken kaderden in een Hongaarse zakelijke missie naar de VS, onder leiding van minister van financiën Mihály Varga.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement