Forse schadeclaim voor abrupt gestopte Dikken Transport

wegtransport

Vakbond FNV legt een claim neer van tienduizenden euro’s bij het plotseling gestopte Dikken Transport. Ook het pensioenfonds wil geld zien.

Begin juli werd Dikken Transport uit Nieuwleusen landelijk nieuws. Eigenaar Dennis Dikken besloot om de stekker uit zijn bedrijf te trekken. Niet omdat het failliet dreigde te gaan, maar omdat hij meer tijd wilde voor andere dingen. De werknemers kregen doorbetaald tot eind juli en stonden daarna op straat.

Een ondernemer kan weliswaar zijn bedrijf stopzetten, maar daarmee eindigen de personeelscontracten niet. Bovendien moet het UWV worden betrokken in dergelijke processen, iets dat Dikken heeft nagelaten. Vakbond FNV was niet te spreken over de gang van zaken en besloot actie te ondernemen.

Claim

Personeelsdossiers werden doorgenomen en de bond kwam tot de conclusie dat werknemers nog volop geld tegoed hadden van Dikken. Daarom heeft de bond inmiddels een claim gestuurd naar de advocaat van de transportondernemer.

Daarin eist FNV tienduizenden euro’s voor verschillende werknemers, onder meer in de vorm van een transitievergoeding. Personeelsleden die langer dan twee jaar in dienst waren bij het bedrijf zouden hier recht op hebben, vindt de vakbond.

Postbusfirma

Tevens zou blijken dat Dikken diverse medewerkers via een Duitse postbusfirma liet werken. Doel hiervan was een lagere afdracht van verschillende heffingen. Sowieso zou de ondernemer niet alle verplichte heffingen hebben afgedragen.

Zo is volgens de bond voor een chauffeur 400 euro pensioenpremie afgedragen, over een loon van 19.000 euro. FNV wil komende week een antwoord van de ondernemer of van zijn advocaat op de claim. Als er geen betaling volgt, stapt de bond naar de rechter.

De meeste werknemers van Dikken Transport hebben inmiddels elders een baan gevonden. Desondanks eist de vakbond ook voor hen betaling van achterstallige vergoedingen. Vanwege de dubieuze constructies bekijkt ook het pensioenfonds of Dikken extra geld moet afdragen.

Laster

Dikken kan zich niet vinden in de beweringen van de vakbond. Hij vindt dat alles netjes is afgehandeld en ziet een eventuele rechtszaak met vertrouwen tegemoet. Volgens de ondernemer heeft hij zelfs berichtjes ontvangen van ex-werknemers. Daarin melden ze blij te zijn dat de affaire op deze manier is afgehandeld. Dat schrijft dagblad De Stentor.

Via zijn vrouw laat de ondernemer weten dat hij zelfs doodsbedreigingen heeft ontvangen vanwege de hele kwestie. Dikken doet dan ook aangifte tegen de vakbond wegens smaad en laster.

Lees ook:

Forse schadeclaim voor abrupt gestopte Dikken Transport | NT

Forse schadeclaim voor abrupt gestopte Dikken Transport

wegtransport

Vakbond FNV legt een claim neer van tienduizenden euro’s bij het plotseling gestopte Dikken Transport. Ook het pensioenfonds wil geld zien.

Begin juli werd Dikken Transport uit Nieuwleusen landelijk nieuws. Eigenaar Dennis Dikken besloot om de stekker uit zijn bedrijf te trekken. Niet omdat het failliet dreigde te gaan, maar omdat hij meer tijd wilde voor andere dingen. De werknemers kregen doorbetaald tot eind juli en stonden daarna op straat.

Een ondernemer kan weliswaar zijn bedrijf stopzetten, maar daarmee eindigen de personeelscontracten niet. Bovendien moet het UWV worden betrokken in dergelijke processen, iets dat Dikken heeft nagelaten. Vakbond FNV was niet te spreken over de gang van zaken en besloot actie te ondernemen.

Claim

Personeelsdossiers werden doorgenomen en de bond kwam tot de conclusie dat werknemers nog volop geld tegoed hadden van Dikken. Daarom heeft de bond inmiddels een claim gestuurd naar de advocaat van de transportondernemer.

Daarin eist FNV tienduizenden euro’s voor verschillende werknemers, onder meer in de vorm van een transitievergoeding. Personeelsleden die langer dan twee jaar in dienst waren bij het bedrijf zouden hier recht op hebben, vindt de vakbond.

Postbusfirma

Tevens zou blijken dat Dikken diverse medewerkers via een Duitse postbusfirma liet werken. Doel hiervan was een lagere afdracht van verschillende heffingen. Sowieso zou de ondernemer niet alle verplichte heffingen hebben afgedragen.

Zo is volgens de bond voor een chauffeur 400 euro pensioenpremie afgedragen, over een loon van 19.000 euro. FNV wil komende week een antwoord van de ondernemer of van zijn advocaat op de claim. Als er geen betaling volgt, stapt de bond naar de rechter.

De meeste werknemers van Dikken Transport hebben inmiddels elders een baan gevonden. Desondanks eist de vakbond ook voor hen betaling van achterstallige vergoedingen. Vanwege de dubieuze constructies bekijkt ook het pensioenfonds of Dikken extra geld moet afdragen.

Laster

Dikken kan zich niet vinden in de beweringen van de vakbond. Hij vindt dat alles netjes is afgehandeld en ziet een eventuele rechtszaak met vertrouwen tegemoet. Volgens de ondernemer heeft hij zelfs berichtjes ontvangen van ex-werknemers. Daarin melden ze blij te zijn dat de affaire op deze manier is afgehandeld. Dat schrijft dagblad De Stentor.

Via zijn vrouw laat de ondernemer weten dat hij zelfs doodsbedreigingen heeft ontvangen vanwege de hele kwestie. Dikken doet dan ook aangifte tegen de vakbond wegens smaad en laster.

Lees ook: