Dat plan heeft de Noorse waterstofassociatie NHF. De organisatie wil op die manier de overgang naar schonere mobiliteit versnellen. Noorwegen is een van de voorlopers op het gebied van schone mobiliteit.

Waterstof wordt gezien als een groen alternatief van diesel. Voertuigen die gebruikmaken van waterstof stoten geen schadelijke stoffen uit. Daarnaast hebben waterstofvoertuigen een grotere actieradius dan elektrische trucks. Hier staat tegenover dat er nog nauwelijks plekken zijn waar je de schone energiedrager kunt tanken.

Meer vulpunten

Daar moet binnenkort verandering in komen. De Amerikaanse vrachtwagenproducent Nikola haalde recentelijk honderd miljoen dollar op en wil een groot deel hiervan investeren in de aanleg van vulpunten voor waterstof. Deze moeten echter vooral komen in Noord-Amerika. Of ze ook willen investeren in Europa is niet bekend.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement