De stickers moeten weggebruikers wijzen op het bestaan van de dode hoek en de gevaren die eraan verbonden zijn.

Vrachtwagens

‘Jaarlijks nemen de dodelijke verkeersongevallen waarbij vrachtwagens betrokken zijn af. Niettemin wil UPTR niet op zijn lauweren rusten en is elk dodelijk verkeersongeval voor ons er nog één te veel. We nemen dan ook jaar na jaar nieuwe initiatieven om de verkeersveiligheid te verhogen’, licht de branchevereniging toe.

De sector levert haar bijdrage door pro-actief opleidingen te geven aan de chauffeurs met betrekking tot verkeersveiligheid, defensief rijden en rij- en rusttijden. ‘Ondanks vele technologische verbeteringen aan de voertuigen blijft de menselijke factor dominant aanwezig. Een chauffeur heeft immers maar twee ogen en kan niet op hetzelfde ogenblik alles rondom zijn voertuig waarnemen’, vindt UPTR.

Stickers

De Vlaamse Minister van Mobiliteit Ben Weyts zal op donderdag 30 augustus de eerste stickers bevestigen op de vrachtwagens, waarna alle tweeduizend leden van UPTR de stickers bezorgd krijgen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement