De directie van Vos was het daar echter niet mee eens. Het bedrijf is volgens zijn advocaat slachtoffer geworden van fouten van het uitzendbureau waar het mee samenwerkt. Dat schrijft dagblad De Stentor.

De boete werd vorig jaar opgelegd, omdat de administratie omtrent rij- en rusttijden niet in orde zou zijn. Diverse bestanden zouden ontbreken. Volgens raadsman Kevin Vierhout was slechts sprake van een administratieve fout en is de verkeersveiligheid nooit in het geding geweest.

De inspecteurs hebben fouten geconstateerd bij zes werknemers, van wie enkelen afkomstig zijn uit Oost-Europa. Volgens de advocaat ontbraken echter bij slechts drie truckbestuurders documenten. Bovendien waren twee van de drie chauffeurs in dienst van een uitzendbureau. Een deel van de fouten zou dus niet gemaakt zijn door Vos, maar door het bureau. Binnen zes weken doet de rechter uitspraak in deze zaak.