VW wil truckdivisie snel naar de beurs brengen

vrachtwagens

De Duitse autofabrikant brengt zijn vrachtautodivisie op korte termijn naar de beurs. Daarom wordt de divisie, die bestaat uit MAN en Scania, nog dit jaar ondergebracht in Traton SE, een onderneming naar Europees recht.

Dat heeft financieel directeur Frank Witter van Volkswagen maandag bekendgemaakt. Er wordt een team opgetuigd van onder meer investeringsbanken en juridische adviseurs om de beursgang voor te bereiden. Volgens de autobouwer zit er te weinig synergie tussen de vrachtautodivisie en de rest van het concern, dat personenwagens bouwt.

Omzet

De divisie behaalt een jaaromzet van 24 miljard euro. De grote concurrent in Duitsland, Daimler, komt met trucks aan een omzet van 36 miljard euro. MAN en Scania samen zijn marktleider in Duitsland, Europa en Brazilië, maar relatief zwak in Noord-Amerika en Azië. Wel komt 60% van het rendement juist uit die laatstgenoemde regio’s. Daar moet Traton zich vooral versterken.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

VW wil truckdivisie snel naar de beurs brengen | NT

VW wil truckdivisie snel naar de beurs brengen

vrachtwagens

De Duitse autofabrikant brengt zijn vrachtautodivisie op korte termijn naar de beurs. Daarom wordt de divisie, die bestaat uit MAN en Scania, nog dit jaar ondergebracht in Traton SE, een onderneming naar Europees recht.

Dat heeft financieel directeur Frank Witter van Volkswagen maandag bekendgemaakt. Er wordt een team opgetuigd van onder meer investeringsbanken en juridische adviseurs om de beursgang voor te bereiden. Volgens de autobouwer zit er te weinig synergie tussen de vrachtautodivisie en de rest van het concern, dat personenwagens bouwt.

Omzet

De divisie behaalt een jaaromzet van 24 miljard euro. De grote concurrent in Duitsland, Daimler, komt met trucks aan een omzet van 36 miljard euro. MAN en Scania samen zijn marktleider in Duitsland, Europa en Brazilië, maar relatief zwak in Noord-Amerika en Azië. Wel komt 60% van het rendement juist uit die laatstgenoemde regio’s. Daar moet Traton zich vooral versterken.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement