Drie rechtszaken tegen abrupt gestopt Dikken Transport

wegtransport

Acht ex-medewerkers van Dikken Transport stappen naar de rechter. Zij eisen gezamenlijk ongeveer een ton van voormalig eigenaar Dennis Dikken. In een later stadium volgen waarschijnlijk nog twee separate juridische zaken tegen de ondernemer.

Enkele maanden geleden besloot eigenaar Dikken om te stoppen met zijn transportbedrijf uit Nieuwleusen. De ongeveer vijftien medewerkers kregen een brief toegestuurd. Daarin werd hen meegedeeld dat ze tot eind juli betaald zouden krijgen. Daarna ging de stekker eruit. De ondernemer gaf als reden dat hij meer tijd wilde voor zijn privéleven.

Een ondernemer mag inderdaad zijn bedrijf stopzetten. Maar daarmee vervalt niet de verplichting om het loon door te betalen aan medewerkers. Daarnaast had hij zijn besluit niet gemeld bij het UWV, wat wettelijk verplicht is.

Onterecht ontslag

De werknemers waren niet gelukkig met het besluit. Weliswaar hebben veel personeelsleden inmiddels elders een baan gevonden, maar ze menen nog geld tegoed te hebben van Dikken. Betaling daarvan willen ze in de rechtszaal afdwingen. Daarbij worden ze ondersteund door vakbond FNV.

De acht personeelsleden willen tegemoetkoming wegens ‘onterecht ontslag’. Daarbij gaat het om één maand salaris en een aanvullende vergoeding omdat het ontslag niet op de juiste manier is gedaan. In totaal gaat het om een bedrag van circa een ton, schrijft RTV Oost. De zaak dient aan het einde van deze maand.

Acht andere voormalige medewerkers stappen ook naar de rechter. Het gaat om personeelsleden die al eerder zijn vertrokken bij Dikken Transport. Zij zeggen nog salaris tegoed te hebben van de ondernemer. Om welk bedrag het precies gaat, is nog niet duidelijk.

Duitse constructie

Dan zijn er nog twee andere ex-werknemers die een zaak aanspannen. Het gaat om twee vrachtwagenchauffeur die hebben gewerkt op een Duits contract. Daardoor zijn ze in de problemen gekomen met de belastingdienst, meldt de regionale omroep.

Los van de perikelen met ex-medewerkers kan Dikken ook in een conflict terechtkomen met het pensioenfonds. De ondernemer heeft mogelijk minder pensioengeld afgedragen dan hij verplicht was.

Lees ook:

Drie rechtszaken tegen abrupt gestopt Dikken Transport | NT

Drie rechtszaken tegen abrupt gestopt Dikken Transport

wegtransport

Acht ex-medewerkers van Dikken Transport stappen naar de rechter. Zij eisen gezamenlijk ongeveer een ton van voormalig eigenaar Dennis Dikken. In een later stadium volgen waarschijnlijk nog twee separate juridische zaken tegen de ondernemer.

Enkele maanden geleden besloot eigenaar Dikken om te stoppen met zijn transportbedrijf uit Nieuwleusen. De ongeveer vijftien medewerkers kregen een brief toegestuurd. Daarin werd hen meegedeeld dat ze tot eind juli betaald zouden krijgen. Daarna ging de stekker eruit. De ondernemer gaf als reden dat hij meer tijd wilde voor zijn privéleven.

Een ondernemer mag inderdaad zijn bedrijf stopzetten. Maar daarmee vervalt niet de verplichting om het loon door te betalen aan medewerkers. Daarnaast had hij zijn besluit niet gemeld bij het UWV, wat wettelijk verplicht is.

Onterecht ontslag

De werknemers waren niet gelukkig met het besluit. Weliswaar hebben veel personeelsleden inmiddels elders een baan gevonden, maar ze menen nog geld tegoed te hebben van Dikken. Betaling daarvan willen ze in de rechtszaal afdwingen. Daarbij worden ze ondersteund door vakbond FNV.

De acht personeelsleden willen tegemoetkoming wegens ‘onterecht ontslag’. Daarbij gaat het om één maand salaris en een aanvullende vergoeding omdat het ontslag niet op de juiste manier is gedaan. In totaal gaat het om een bedrag van circa een ton, schrijft RTV Oost. De zaak dient aan het einde van deze maand.

Acht andere voormalige medewerkers stappen ook naar de rechter. Het gaat om personeelsleden die al eerder zijn vertrokken bij Dikken Transport. Zij zeggen nog salaris tegoed te hebben van de ondernemer. Om welk bedrag het precies gaat, is nog niet duidelijk.

Duitse constructie

Dan zijn er nog twee andere ex-werknemers die een zaak aanspannen. Het gaat om twee vrachtwagenchauffeur die hebben gewerkt op een Duits contract. Daardoor zijn ze in de problemen gekomen met de belastingdienst, meldt de regionale omroep.

Los van de perikelen met ex-medewerkers kan Dikken ook in een conflict terechtkomen met het pensioenfonds. De ondernemer heeft mogelijk minder pensioengeld afgedragen dan hij verplicht was.

Lees ook: