Ingehuurd personeel verzamelde vrijdagochtend ongeveer vijftien vuilniszakken met bijvoorbeeld etensresten, dekens en kleding. Ook werden nog vier Albanezen aangetroffen die zijn overgedragen aan de politie.

Vrachtwagens

Vluchtelingen van veelal Albanese komaf komen met de trein naar station Lage Zwaluwe en proberen op een parkeerplaats aan de A16 in vrachtwagens te klimmen om naar Engeland te reizen. Volgens de gemeente Moerdijk zijn er dit jaar meer dan tweehonderd vluchtelingen geteld op en rond de beruchte parkeerplaats.

De nabijgelegen maisvelden gebruiken de vluchtelingen als een plek om te verstoppen. De schoonmaakactie is vrijdag gehouden omdat de mais maandag wordt geoogst. Ook een bos in de buurt zal vrijdag worden schoongemaakt.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement