Dat heeft het advocatenkantoor Hausfeld & Co. tegen het FD gezegd. Het claimkantoor stortte zich vorig jaar al op de zaak en branchevereniging TLN schatte de schade voor Nederlandse transporteurs toen al op 1,2 miljard euro. Doordat Renault/Volvo, DAF, Iveco, Daimler en MAN onderling prijsafspraken maakten, betaalden klanten minstens 5.000 euro te veel voor een nieuwe truck.

Boetes

De Europese Commissie heeft de truckfabrikanten voor 3,7 miljard euro aan boetes opgelegd, waarmee het een van de grootste kartelzaken in de Europese geschiedenis is. Hausfeld & Co. heeft inmiddels namens Franse transporteurs claims neergelegd voor zeventigduizend vrachtwagens. Voor het einde van het jaar zal het Britse kantoor ook namens TLN en verzekeraar TVM claims neerleggen voor naar schatting 240.000 te duur gekochte vrachtwagens.