Claim tegen truckkartel loopt op tot 7,5 miljard euro

rechtszaak

Europese transporteurs eisen in totaal minstens 7,5 miljard euro terug van truckfabrikanten die hun prijzen middels kartelafspraken van 1997 tot 2011 kunstmatig hoog hebben gehouden.

Dat heeft het advocatenkantoor Hausfeld & Co. tegen het FD gezegd. Het claimkantoor stortte zich vorig jaar al op de zaak en branchevereniging TLN schatte de schade voor Nederlandse transporteurs toen al op 1,2 miljard euro. Doordat Renault/Volvo, DAF, Iveco, Daimler en MAN onderling prijsafspraken maakten, betaalden klanten minstens 5.000 euro te veel voor een nieuwe truck.

Boetes

De Europese Commissie heeft de truckfabrikanten voor 3,7 miljard euro aan boetes opgelegd, waarmee het een van de grootste kartelzaken in de Europese geschiedenis is. Hausfeld & Co. heeft inmiddels namens Franse transporteurs claims neergelegd voor zeventigduizend vrachtwagens. Voor het einde van het jaar zal het Britse kantoor ook namens TLN en verzekeraar TVM claims neerleggen voor naar schatting 240.000 te duur gekochte vrachtwagens.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Claim tegen truckkartel loopt op tot 7,5 miljard euro | NT

Claim tegen truckkartel loopt op tot 7,5 miljard euro

rechtszaak

Europese transporteurs eisen in totaal minstens 7,5 miljard euro terug van truckfabrikanten die hun prijzen middels kartelafspraken van 1997 tot 2011 kunstmatig hoog hebben gehouden.

Dat heeft het advocatenkantoor Hausfeld & Co. tegen het FD gezegd. Het claimkantoor stortte zich vorig jaar al op de zaak en branchevereniging TLN schatte de schade voor Nederlandse transporteurs toen al op 1,2 miljard euro. Doordat Renault/Volvo, DAF, Iveco, Daimler en MAN onderling prijsafspraken maakten, betaalden klanten minstens 5.000 euro te veel voor een nieuwe truck.

Boetes

De Europese Commissie heeft de truckfabrikanten voor 3,7 miljard euro aan boetes opgelegd, waarmee het een van de grootste kartelzaken in de Europese geschiedenis is. Hausfeld & Co. heeft inmiddels namens Franse transporteurs claims neergelegd voor zeventigduizend vrachtwagens. Voor het einde van het jaar zal het Britse kantoor ook namens TLN en verzekeraar TVM claims neerleggen voor naar schatting 240.000 te duur gekochte vrachtwagens.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement