Deze trekkers (-66,7%) vormen slechts de kleinste fractie op deze markt. De grootste fractie, in aantal voertuigen, is die van de bestelwagens (+19,9%). Dat is ook het op één na grootste groeicijfer, na de vrachtwagens van 3,5 tot 16 ton (+21,5%). Daarbij worden bussen voor personenvervoer buiten beschouwing gelaten.

Trekkers

De tendens bij de andere voertuigen voor vrachtvervoer neigt naar die voor de bestelwagens: aanhangwagens gingen met 19,5% vooruit, trekkers van meer dan 3,5 ton met 18,9%, opleggers met 16,5% en vrachtwagens vanaf zestien ton met 14,0%.

Over de eerste tien maanden samen zitten alle segmenten in de lift, van 1,5% voor bestelwagens tot 19,3% voor opleggers. Daarmee ligt van alle bedrijfsvoertuigen alleen het groeicijfer van de bestelwagens lager dan dit van personenwagens (2,9%).

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement