Rechter dwingt Keulen en Bonn tot dieselverbod

milieuzone

Omdat de luchtkwaliteit er te slecht is, moeten Keulen en Bonn uiterlijk april volgend jaar oudere dieselvoertuigen weren uit delen van de steden. De rechter in Keulen heeft bepaald dat de gemeentebesturen een verbod moeten instellen, zodat de uitstoot van schadelijke stoffen wordt verminderd.

Milieuorganisatie Deutsche Umwelthilfe (DUH) had de zaak aangespannen. Vooral in Keulen worden de Europese normen voor stikstofdioxide in de lucht ruim overschreden, schrijft Der SpiegelDe rechter is het met DUH eens dat het verbieden van oudere diesels effectief is.

In eerste instantie geldt het verbod voor voertuigen met de oudere Euro 4-motoren, maar vanaf september zijn ook de nieuwere Euro 5-motoren niet meer welkom. Alleen wagens met een Euro 6-dieselmotor komen er dan nog in. Die zijn van bouwjaar 2015 en later.

In Bonn gaat het verbod slechts in twee drukke straten gelden, in Keulen in de gehele bestaande milieuzone, waar nu minder strenge criteria gelden.

Rechter dwingt Keulen en Bonn tot dieselverbod | NT

Rechter dwingt Keulen en Bonn tot dieselverbod

milieuzone

Omdat de luchtkwaliteit er te slecht is, moeten Keulen en Bonn uiterlijk april volgend jaar oudere dieselvoertuigen weren uit delen van de steden. De rechter in Keulen heeft bepaald dat de gemeentebesturen een verbod moeten instellen, zodat de uitstoot van schadelijke stoffen wordt verminderd.

Milieuorganisatie Deutsche Umwelthilfe (DUH) had de zaak aangespannen. Vooral in Keulen worden de Europese normen voor stikstofdioxide in de lucht ruim overschreden, schrijft Der SpiegelDe rechter is het met DUH eens dat het verbieden van oudere diesels effectief is.

In eerste instantie geldt het verbod voor voertuigen met de oudere Euro 4-motoren, maar vanaf september zijn ook de nieuwere Euro 5-motoren niet meer welkom. Alleen wagens met een Euro 6-dieselmotor komen er dan nog in. Die zijn van bouwjaar 2015 en later.

In Bonn gaat het verbod slechts in twee drukke straten gelden, in Keulen in de gehele bestaande milieuzone, waar nu minder strenge criteria gelden.