Bentvelzen Transport heeft samen met werkbedrijf Rijnvicus, een samenvoeging van de Sociale Werkvoorziening Alphen aan den Rijn, het Werkgeversservicepunt en het re-integratieteam van de gemeente Alphen aan den Rijn, een opleidingsplan opgesteld voor deze statushouders . Het gaat daarbij om een pilot. Na de taaltrainingen beginnen de kandidaten met theorielessen voor het chauffeursdiploma en rijbewijs C en E. Als alles naar plan verloopt, zullen de eerste deelnemers in de eerste helft van 2019 voor Bentvelzen op de weg gaan, aldus het bedrijf.

Zij-instromers

Het transportbedrijf stelt dat het de afgelopen jaren al fors heeft geïnvesteerd in het opleiden van zogeheten zij-instromers. Volgens directeur/eigenaar Peter Bentvelzen is het investeren in nieuwe chauffeurs noodzakelijk gelet op de groei van het bedrijf. ‘Met de statushouders boren we een nieuwe doelgroep aan van zeer serieuze en gemotiveerde kandidaten’, zegt hij.

Eerder dit jaar organiseerde Rijnvicus met de andere leden van Holland-Rijnland’s transportwerkgroep een banenmarkt. Na die bijeenkomst heeft Bentvelzen zeven kandidaten geselecteerd. Deze hebben intussen bij de wegvervoerder een baan gekregen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement