‘GC Trans beschikt over een zeer grote kennis van de Ierse markt. De overname versterkt de bestaande activiteiten van Transuniverse op Ierland. Ook verdubbelt de capaciteit door de overname en stijgt de frequentie van vertrekken’, zegt Michel Nierinck, lid van het directiecomité van Transuniverse. Het bedrijf neemt de klantenportefeuille en de andere activa over, met uitzondering van het rollend materieel.

Omzetverdubbeling

De aankoop van GC Trans moet bijdragen aan de doelstelling van Transuniverse Forwarding om de jaaromzet te verdubbelen, naar 100 miljoen euro tegen 2022. ‘Dat zal gebeuren door een uitbreiding van de dienstverlening, onder andere met de uitbouw van intermodale diensten, en het versterken van de bestaande trafieken.’

Transuniverse Forwarding werd in 1983 opgericht door Frank Adins, nu nog steeds eigenaar en voorzitter. Met vestigingen in Wondelgem en Constanta (Roemenië) is de Belgische dienstverlener actief in internationale groepage, nationale distributie en logistiek. Met een honderdtal werknemers wordt een jaaromzet (2017) van ruim 58 miljoen euro gerealiseerd.

In de groupagetransporten is Transuniverse Forwarding naar eigen zeggen marktleider in België op Turkije, Iran, Portugal, Spanje en Griekenland. Via de eigen vestigingen en agenten heeft het bedrijf dertig overslag- en distributieplatformen in Europa. Voor de logistieke activiteiten beschikt de groep over 24.000 vierkante meter opslagruimte.