‘Voortbestaan Van Wanrooy Transport bedreigd bij geplande sluiting loods’

drugssmokkel

De gemeente Oosterhout wil een loods in de Brabantse stad sluiten. De loods wordt gebruikt door transportbedrijf Van Wanrooy. Die vreest voor zijn voortbestaan als de gemeente haar plannen doorzet.

Reden voor het besluit is de vondst van 3.500 kilo’s drugs eerder dit jaar. Deze lading werd in de haven van Antwerpen gevonden, maar niet meteen in beslag genomen. De politie besloot de lading te volgen naar zijn eindbestemming: de betreffende loods in Oosterhout.

Toen de drugs werden uitgeladen, kwam de politie in actie. Ze arresteerden de eigenaar Paul van W. van het transportbedrijf en een secretaresse. Vorige maand werd duidelijk dat Van W. vermoedelijk ook was betrokken bij de smokkel van een andere lading drugs. Het ging toen om maar liefst zevenduizend kilo.

Gezinnen

De gemeente is van plan om de loods voor een jaar te sluiten. Daarmee moet het pand minder populair worden voor drugshandelaren. Directeur Mario Heeren zegt tegen dagblad BN/De Stem dat het bedrijfsonderdeel zeer belangrijk is voor Van Wanrooy Transport.

De maatregel treft werknemers en hun gezinnen, die niets te maken hadden met de vermeende praktijken van de eigenaar. Plannen om het bedrijf in zijn geheel te sluiten, zijn er niet.

Minder dan een jaar geleden werd een vlakbij gelegen loods ook al gesloten. Het ging toen om een pand van Van Puijenbroek, waar ook drugs zouden zijn verhandeld. De politie meldt dat momenteel wordt bekeken of er verband is tussen beide zaken.

‘Voortbestaan Van Wanrooy Transport bedreigd bij geplande sluiting loods’ | NT

‘Voortbestaan Van Wanrooy Transport bedreigd bij geplande sluiting loods’

drugssmokkel

De gemeente Oosterhout wil een loods in de Brabantse stad sluiten. De loods wordt gebruikt door transportbedrijf Van Wanrooy. Die vreest voor zijn voortbestaan als de gemeente haar plannen doorzet.

Reden voor het besluit is de vondst van 3.500 kilo’s drugs eerder dit jaar. Deze lading werd in de haven van Antwerpen gevonden, maar niet meteen in beslag genomen. De politie besloot de lading te volgen naar zijn eindbestemming: de betreffende loods in Oosterhout.

Toen de drugs werden uitgeladen, kwam de politie in actie. Ze arresteerden de eigenaar Paul van W. van het transportbedrijf en een secretaresse. Vorige maand werd duidelijk dat Van W. vermoedelijk ook was betrokken bij de smokkel van een andere lading drugs. Het ging toen om maar liefst zevenduizend kilo.

Gezinnen

De gemeente is van plan om de loods voor een jaar te sluiten. Daarmee moet het pand minder populair worden voor drugshandelaren. Directeur Mario Heeren zegt tegen dagblad BN/De Stem dat het bedrijfsonderdeel zeer belangrijk is voor Van Wanrooy Transport.

De maatregel treft werknemers en hun gezinnen, die niets te maken hadden met de vermeende praktijken van de eigenaar. Plannen om het bedrijf in zijn geheel te sluiten, zijn er niet.

Minder dan een jaar geleden werd een vlakbij gelegen loods ook al gesloten. Het ging toen om een pand van Van Puijenbroek, waar ook drugs zouden zijn verhandeld. De politie meldt dat momenteel wordt bekeken of er verband is tussen beide zaken.