De divisie was in 2017 goed voor circa 16 procent van de omzet van G4S, het grootste beveiligingsbedrijf ter wereld. G4S is in 45 landen actief met waardetransport, waaronder in Nederland. Het strategisch onderzoek moet volgend jaar afgerond zijn. Een afsplitsing moet waarde creëren voor de aandeelhouders, aldus het bedrijf.

Overvallen

Het geldvervoer heeft te maken met afnemend gebruik van contant geld, omdat steeds meer consumenten overstappen op digitaal betalen. Daarnaast kampt G4S met veel overvallen op geldtransporten in Zuid-Afrika.

G4S heeft in Nederland een wagenpark van ruim tweehonderd voertuigen voor transport van geld en waardezaken. Er werken ruim 6500 mensen voor het concern in Nederland. G4S biedt ook beveiligingsdiensten en trainingen op het gebied van veiligheid, bijvoorbeeld voor bedrijfshulpverleners.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement