In februari 2018 werd in de haven van Antwerpen een lading van meer dan vijfduizend kilo cocaïne aangetroffen in een container. Het merendeel van de drugs is uit de container gehaald, waarna de Nederlandse politie het transport is gevolgd.

De lading werd verscheept naar een pand aan de Romeinenweg in Oss. Daar sloeg de politie zijn slag. Van den H. werd opgepakt en ook drie inwoners van Nuland, Uden en Oss zijn gearresteerd in verband met het drugstransport.

Gokschulden

Sindsdien zat de ondernemer in de cel, maar de rechtbank zag niet genoeg aanleiding om hem nog langer vast te houden. Dat schrijft Omroep Brabant. In november vorig jaar vond een zitting plaats in deze zaak. Daarbij zei de Officier van Justitie dat de transportondernemer de drugs zou hebben gesmokkeld om zijn gokschulden te kunnen aflossen. Van den H. ontkent bij de zaak betrokken te zijn.

Lees ook: ‘Eigenaar transportbedrijf smokkelt drugs wegens gokschuld’