Peter Appel Transport kijkt naar overname wegvervoer K+N

consolidatie

Peter Appel Transport overweegt om de Nederlandse wegvervoeractiviteiten van Kuehne + Nagel over te nemen. Een eventuele deal zou in april zijn beslag moeten krijgen. Daarbij gaat het ook om de overgang van personeel en wagenpark.

Na eerdere berichtgeving die afgelopen weekend online verscheen, heeft het bedrijf nu ook zelf bevestigd dat er gesprekken gaande zijn tussen beide partijen. De betrokken werknemers van Kuehne + Nagel zijn zaterdag al ingelicht over de plannen. Bij de over te nemen business unit werken ongeveer honderd personeelsleden.

Rendabel

Eind vorig jaar werd al duidelijk dat de Zwitserse logistiek dienstverlener af wilde van zijn wegvervoeractiviteiten in Nederland. De sector staat onder zware margedruk door hevige concurrentie en verladers die scherp onderhandelen. Kuehne + Nagel heeft daardoor veel moeite om de business unit rendabel te houden.

Lees ook: K+N wil binnenlands wegvervoer afstoten

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement

Peter Appel Transport kijkt naar overname wegvervoer K+N | NT

Peter Appel Transport kijkt naar overname wegvervoer K+N

consolidatie

Peter Appel Transport overweegt om de Nederlandse wegvervoeractiviteiten van Kuehne + Nagel over te nemen. Een eventuele deal zou in april zijn beslag moeten krijgen. Daarbij gaat het ook om de overgang van personeel en wagenpark.

Na eerdere berichtgeving die afgelopen weekend online verscheen, heeft het bedrijf nu ook zelf bevestigd dat er gesprekken gaande zijn tussen beide partijen. De betrokken werknemers van Kuehne + Nagel zijn zaterdag al ingelicht over de plannen. Bij de over te nemen business unit werken ongeveer honderd personeelsleden.

Rendabel

Eind vorig jaar werd al duidelijk dat de Zwitserse logistiek dienstverlener af wilde van zijn wegvervoeractiviteiten in Nederland. De sector staat onder zware margedruk door hevige concurrentie en verladers die scherp onderhandelen. Kuehne + Nagel heeft daardoor veel moeite om de business unit rendabel te houden.

Lees ook: K+N wil binnenlands wegvervoer afstoten

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement