Omvallen SecurCash helpt RCCS Waardetransport

faillissement

RCCS Waardetransport groeit sterk door het faillissement van branchegenoot SecurCash vorige maand. De geldtransporteur heeft honderden klanten, winkeliers en groothandelaars, van SecurCash overgenomen. De duizenden winkels, waaronder vestigingen van Makro, BCC en Kwantum, zijn goed voor ongeveer 100.000 ritten op jaarbasis.

Om de drukte aan te kunnen, heeft RCCS dertig nieuwe geldtransportwagens in gebruik genomen en tientallen extra werknemers aangetrokken. Topman George Rietbergen spreekt van een ‘monsterklus en een enorme uitdaging’ om de boel rond te krijgen. Hij denkt dat bijna alle klanten die getroffen waren door het faillissement van SecurCash inmiddels onderdak hebben gevonden.

Lage marges

SecurCash had te maken met hevige concurrentie en lage marges. In die marktomstandigheden lukte het niet om het hoofd boven water te houden. De financiële problemen werden nijpend doordat eigenaar Diebold Nixdorf niet langer de verliezen van het bedrijf met een schuldfinanciering wilde dichten.

Lees ook: Doek gevallen voor SecurCash

Omvallen SecurCash helpt RCCS Waardetransport | NT

Omvallen SecurCash helpt RCCS Waardetransport

faillissement

RCCS Waardetransport groeit sterk door het faillissement van branchegenoot SecurCash vorige maand. De geldtransporteur heeft honderden klanten, winkeliers en groothandelaars, van SecurCash overgenomen. De duizenden winkels, waaronder vestigingen van Makro, BCC en Kwantum, zijn goed voor ongeveer 100.000 ritten op jaarbasis.

Om de drukte aan te kunnen, heeft RCCS dertig nieuwe geldtransportwagens in gebruik genomen en tientallen extra werknemers aangetrokken. Topman George Rietbergen spreekt van een ‘monsterklus en een enorme uitdaging’ om de boel rond te krijgen. Hij denkt dat bijna alle klanten die getroffen waren door het faillissement van SecurCash inmiddels onderdak hebben gevonden.

Lage marges

SecurCash had te maken met hevige concurrentie en lage marges. In die marktomstandigheden lukte het niet om het hoofd boven water te houden. De financiële problemen werden nijpend doordat eigenaar Diebold Nixdorf niet langer de verliezen van het bedrijf met een schuldfinanciering wilde dichten.

Lees ook: Doek gevallen voor SecurCash