Amazon zet zelfrijdende trucks in voor vrachtvervoer

autonoom rijden

Amazon heeft sinds enige tijd autonome vrachtwagens op de weg rijden. Het is hiervoor een partnerschap aangegaan met Embark, een Amerikaans bedrijf dat zich focust op het ontwikkelen van zelfrijdende systemen voor trucks.

Vrachtwagens van webgigant Amazon zijn eind vorige maand gespot op de snelweg I-10, in het westen van de Verenigde Staten, en op de website Reddit gezet. In de voertuigen is nog wel een chauffeur aanwezig, maar de truck rijdt voor een groot deel autonoom.

Beide partijen willen weinig kwijt over de samenwerking. Tegen de Amerikaanse nieuwssite van CNBC meldt Embark dat het inderdaad met autonome voertuigen op de betreffende snelweg rijdt. Maar voor welk bedrijf dat is, kan de producent niet meedelen. Ook Amazon houdt de kaken op elkaar.

Paccar

Het in 2016 opgerichte Embark is een van de ontwikkelaars van zelfrijdende vrachtwagens. Daarbij gaat het de concurrentie aan met onder meer Tesla, Uber en diverse traditionele truckbouwers.

Echter, het bedrijf richt zich uitsluitend op de zelfrijdende systemen. Het produceren van een voertuig doet Embark niet. Daarvoor is het een samenwerking aangegaan met DAF-moederbedrijf Paccar, die autonome systemen laat inbouwen in vrachtwagens van het merk Peterbilt.

Amazon zet zelfrijdende trucks in voor vrachtvervoer | NT

Amazon zet zelfrijdende trucks in voor vrachtvervoer

autonoom rijden

Amazon heeft sinds enige tijd autonome vrachtwagens op de weg rijden. Het is hiervoor een partnerschap aangegaan met Embark, een Amerikaans bedrijf dat zich focust op het ontwikkelen van zelfrijdende systemen voor trucks.

Vrachtwagens van webgigant Amazon zijn eind vorige maand gespot op de snelweg I-10, in het westen van de Verenigde Staten, en op de website Reddit gezet. In de voertuigen is nog wel een chauffeur aanwezig, maar de truck rijdt voor een groot deel autonoom.

Beide partijen willen weinig kwijt over de samenwerking. Tegen de Amerikaanse nieuwssite van CNBC meldt Embark dat het inderdaad met autonome voertuigen op de betreffende snelweg rijdt. Maar voor welk bedrijf dat is, kan de producent niet meedelen. Ook Amazon houdt de kaken op elkaar.

Paccar

Het in 2016 opgerichte Embark is een van de ontwikkelaars van zelfrijdende vrachtwagens. Daarbij gaat het de concurrentie aan met onder meer Tesla, Uber en diverse traditionele truckbouwers.

Echter, het bedrijf richt zich uitsluitend op de zelfrijdende systemen. Het produceren van een voertuig doet Embark niet. Daarvoor is het een samenwerking aangegaan met DAF-moederbedrijf Paccar, die autonome systemen laat inbouwen in vrachtwagens van het merk Peterbilt.