ILT: Fraude met tachograaf nauwelijks op te sporen

onbetrouwbaar instrument

Fraude met tachografen in vrachtwagens neemt steeds geavanceerdere vormen aan en is nauwelijks meer op te sporen. Dat stelt de ILT na onderzoek, waaruit bleek dat 1 op 6 trucks fraudeert. Bij sommige controles liep dit zelfs op tot zo’n 3 op de 10. De ILT twijfelt of de tachograaf nog een betrouwbaar instrument is.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee voor 34,25 per maand en krijg toegang tot alle premium artikelen.

Bekijk de abonnementen

Reacties

Zou het niet een overweging zijn om juist de planners van het transport verantwoordelijk te maken voor zowel de uitvoering als voor de controle op naleving van de Rij- en Rusttijdenwet? Het aanpakken van de oorzaak is vaak effectiever dan het bestrijden van de symptomen.

Geplaatst door: De Transportmakelaar op
ILT: Fraude met tachograaf nauwelijks op te sporen | NT

ILT: Fraude met tachograaf nauwelijks op te sporen

onbetrouwbaar instrument

Fraude met tachografen in vrachtwagens neemt steeds geavanceerdere vormen aan en is nauwelijks meer op te sporen. Dat stelt de ILT na onderzoek, waaruit bleek dat 1 op 6 trucks fraudeert. Bij sommige controles liep dit zelfs op tot zo’n 3 op de 10. De ILT twijfelt of de tachograaf nog een betrouwbaar instrument is.

Dit artikel verder lezen?

Word nu abonnee en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de transportsector. 

Abonneer nu

Reacties

Zou het niet een overweging zijn om juist de planners van het transport verantwoordelijk te maken voor zowel de uitvoering als voor de controle op naleving van de Rij- en Rusttijdenwet? Het aanpakken van de oorzaak is vaak effectiever dan het bestrijden van de symptomen.

Geplaatst door: De Transportmakelaar op