Beide bedrijven gaan nauw samenwerken in het wereldwijde vervoer van chemicaliën in tankcontainers en in vloeibare chemische bulk, zowel over land als ter zee. Daarmee geeft Den Hartog invulling aan zijn ambitie om in deze activiteit een grote internationale speler te worden.

De nieuwe partner, gevestigd in Singapore, is een dochterbedrijf van de Japanse rederij Mitsui O.S.K Lines. MOL Chemical Tankers beschikt over een vloot van ruim tachtig parceltankers en versterkte zich onlangs met Nordic Tankers A/S, een Scandinavische zeevervoerder van chemicaliën met het hoofdkantoor in het Deense Hellerup.

Nordic Tankers werd overgenomen van het investeringsfonds Triton, dat het bedrijf in 2012 verwierf en het begin dit jaar dus weer van de hand deed. De Scandinavische scheepvaartonderneming is vooral actief in Europa, Noord-Amerika en het transatlantisch transport.

Wereldwijd netwerk

Den Hartogh heeft een vloot van negentienduizend tankcontainers en zevenduizend containers voor het vervoer van polymeren en voedingsmiddelen. Het bedrijf uit Rozenburg werkt al een aantal jaren aan een wereldwijd netwerk, met onder meer eigen vestigingen in de Verenigde Staten en Azië.

In de Benelux en andere delen van Europa behoort het bedrijf tot de grootste tankvervoerders over de weg. Over de prijs van het aan MOL Chemical Tankers verkochte belang zijn geen mededelingen gedaan. Den Hartogh is een familiebedrijf; de huidige topman is Pieter den Hartogh.