De 60-jarige chauffeur lag vanaf ongeveer 22.00 uur in zijn cabine te slapen toen hij omstreeks 00.30 uur wakker werd, omdat zijn vrachtwagen heen en weer schudde. Hij keek in zijn buitenspiegel en zag achter zijn auto een aantal mannen lopen, die lading vanuit zijn vrachtwagen in een kleiner vrachtwagen laadden.

Schreeuwen

De truckbestuurder stapte direct uit en begon hard te schreeuwen om ook andere vrachtwagenchauffeurs te attenderen op de diefstal. Dit werd hem niet in dank afgenomen. Eén van de daders sloeg hem met een stuk ijzer op de hand, waarna hij aan de kant werd geduwd.

Tekst loopt door onder foto

Door het geschreeuw kwamen steeds meer chauffeurs uit hun vrachtwagencabine te voorschijn. Twee daders vluchtten vervolgens te voet weg en de andere drie klommen in de kleine vrachtwagen en wilden wegrijden. Aan het einde van de parkeerplaats werd ze echter de weg versperd door een Poolse vrachtwagenchauffeur die met zijn auto dwars op de weg was gaan staan.

De dieven keerden en reden naar de andere kant van de parkeerplaats. Daar verlieten ze de vrachtwagen en verdwenen in de duisternis. Ze lieten de kleine vrachtwagen met de gestolen lading achter.

Valse kentekenplaten

De Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid stelt een nader onderzoek in naar deze poging tot diefstal en de daders. Vast staat dat de kleine vrachtwagen valse kentekenplaten voerde.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement