Logwin weet marges flink te vergroten

winstgroei

De Luxemburgse logistieke dienstverlener en expediteur Logwin behaalde vorig jaar een forse winstgroei. Het bedrijfsresultaat voor rente, belastingen en bijzondere posten steeg van 38,1 miljoen tot 49,2 miljoen euro. De omzet ging omhoog van 1,2 miljard naar 1,5 miljard euro.

De operationele marge nam toe van 3,4% in 2017 tot 4,3% in het afgelopen jaar. De nettowinst steeg met ongeveer de helft tot 39,2 miljoen euro.

Een omzetgroei van 3,4% was er in de expeditie van zee- en luchtvracht. Deze divisie zette 778,8 miljoen euro om. Dat had, zegt Logwin, nog meer kunnen zijn als de tarieven in met name het zeevervoer niet onder druk hadden gestaan.

De divisie ‘Solutions’ (contractlogistiek en landvervoer) voerde de omzet een fractie op tot 371,3 miljoen euro. Het concern zag het aantal werknemers toenemen van ruim 4.100 tot zowat 4.400.

Logwin weet marges flink te vergroten | NT

Logwin weet marges flink te vergroten

winstgroei

De Luxemburgse logistieke dienstverlener en expediteur Logwin behaalde vorig jaar een forse winstgroei. Het bedrijfsresultaat voor rente, belastingen en bijzondere posten steeg van 38,1 miljoen tot 49,2 miljoen euro. De omzet ging omhoog van 1,2 miljard naar 1,5 miljard euro.

De operationele marge nam toe van 3,4% in 2017 tot 4,3% in het afgelopen jaar. De nettowinst steeg met ongeveer de helft tot 39,2 miljoen euro.

Een omzetgroei van 3,4% was er in de expeditie van zee- en luchtvracht. Deze divisie zette 778,8 miljoen euro om. Dat had, zegt Logwin, nog meer kunnen zijn als de tarieven in met name het zeevervoer niet onder druk hadden gestaan.

De divisie ‘Solutions’ (contractlogistiek en landvervoer) voerde de omzet een fractie op tot 371,3 miljoen euro. Het concern zag het aantal werknemers toenemen van ruim 4.100 tot zowat 4.400.