De twee willen hun diensten tussen West-Europa, Oost-Europa, Rusland en China gezamenlijk versterken. Daarbij worden het distributiecentrum van Emons in het Beierse Bayreuth en dat van Pec in Moskou op elkaar aangesloten.

1450 trucks

Pec heeft 180 vestigingen in Rusland en Oost-Europa, in 140 steden, met in totaal 300.000 vierkante meter vloeroppervlak. Het beschikt over een vloot van 1450 vrachtauto’s.

Pec en Emons hebben hoge verwachtingen van het wegvervoer over de nieuwe ‘Zijderoute’ tussen Europa en China. Recent zijn proeven gehouden met wegvervoer tussen beide delen van de wereld, die uitwezen dat ritten binnen twee weken zonder strubbelingen onderweg kunnen worden uitgevoerd. Daarmee is wegvervoer veel sneller dan scheepvaart en veel minder duur dan transport door de lucht.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement