Het Zuid-Hollandse bedrijf liet na personeelsgebrek op grote schaal Poolse vrachtwagenchauffeurs overkomen van zijn dochteronderneming in dat land. Dat was in strijd met de Wet Wegvervoer Goederen.

Inspectie

Eind 2016 constateerde de Inspectie Leefomgeving en Transport dat de vervoerder over het tweede kwartaal van 2016 gebruik had gemaakt van een groot aantal chauffeurs die niet op de loonlijst stonden. Het ging om medewerkers van een dochteronderneming in Polen.

De transporteur stelt dat het onvoldoende bekend was met de regelgeving. Inmiddels heeft het de bedrijfsvoering aangepast. Vanwege de constructieve houding heeft het OM besloten om het bedrijf niet voor de rechter te dagen. Beide partijen hebben daarom een schikking getroffen van 150.000 euro.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement