Jost Group wordt al geruime tijd verdacht van onder meer sociale dumping. Het bedrijf zou Oost-Europese chauffeurs in België laten werken, maar geen Belgische lonen betalen. Daarnaast zouden sociale premies zijn ontdoken en zouden de chauffeurs werken onder slechte omstandigheden. Naar verluidt zou het bedrijf voor 65 miljoen euro hebben gefraudeerd.

Eerdere rechtszaak

Het parket wilde daarom een deel van het wagenpark in beslag nemen. In een eerdere rechtszaak hierover kreeg Jost gelijk. Tegen die beslissing ging het parket in beroep. Dat kort geding diende eerder deze maand.

Dinsdag deed de rechter uitspraak en opnieuw werd de inbeslagname tegengehouden. Echter, de maatregel is nog niet definitief van tafel. De nieuwe uitspraak is slechts een voorlopige. Op 25 maart velt de rechter een nieuw oordeel.

De transporteur is uiteraard verheugd met de beslissing van de rechter. Het bedrijf heeft alle beschuldigingen altijd ontkend en vindt dat het slachtoffer is van een heksenjacht

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement