Jost Group is al geruime tijd onderwerp van een gerechtelijk onderzoek. Dit vanwege de vermeende inzet van Oost-Europese chauffeurs in België. In dit verband heeft gedelegeerd bestuurder Roland Jost zelfs enige tijd vastgezeten. De chauffeurs zouden betaald hebben gekregen volgens maatstaven van hun thuisland, maar vooral in België hebben gewerkt. Ook zouden ze hebben moeten leven onder slechte omstandigheden.

Volgens het parket heeft Jost daarmee voor meer dan vijftig miljoen euro gefraudeerd. Daarom wil het 346 vrachtwagens in beslag nemen en mogelijk verkopen. De opbrengst kan het parket dan gebruiken als compensatie voor het geld dat de Belgische overheid is misgelopen door de fraude.

Schikking

In enkele eerdere zittingen kreeg Jost telkens gelijk. Een definitieve uitspraak liet echter op zich wachten tot deze week. Die valt nu in het nadeel uit van de wegvervoerder, meldt de Belgische krant Het Nieuwsblad. Jost kan nog wel in cassatie gaan tegen de uitspraak. Ook is er een mogelijkheid om tot een schikking te komen.

Het bedrijf zelf heeft alle aantijgingen altijd ontkend. Jost vindt dat het slachtoffer is geworden van een heksenjacht. Een reactie wil het bedrijf nog niet geven. Momenteel zijn het management en de advocaten de uitspraak aan het bestuderen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement