Dat meldt de vervoerder in een persbericht. De Belgisch-Luxemburgse transporteur ligt al geruime tijd onder vuur van justitie. Het bedrijf zou zich schuldig hebben gemaakt aan sociale dumping en fraude.

Daarom wilde het parket enkele honderden vrachtwagens van een Roemeense dochteronderneming aan de ketting leggen. Daar kreeg het uiteindelijk ook toestemming voor, waarna deze week de eerste voertuigen in beslag werden genomen.

Opgelucht

Dat wordt dus nu weer teruggedraaid. Jost meldt dat het overeenstemming heeft bereikt met de onderzoeksrechter inzake alternatieve maatregelen voor de inbeslagname. Om welke maatregelen het gaat, is niet precies duidelijk.

Wel geeft het bedrijf aan opgelucht te zijn dat het weer kan beschikken over zijn complete vloot. ‘Hierdoor kunnen we zorgen voor optimale serviceverlening aan alle klanten, terwijl tegelijkertijd de belangen van het bedrijf, zijn werknemers en chauffeurs beschermd worden.’ Teven blijft Jost Group benadrukken onschuldig te zijn.

Lees ook: