Wat het bedrijf met het terrein gaat doen, is nog niet duidelijk. Directeur Paul Maas geeft tegen het Limburgs Dagblad aan dat onder meer het overslaan van containers tot de mogelijkheden behoort. De Zuid-Willemsvaart, waaraan het terrein ligt, is een waterverbinding tussen Den Bosch en Maastricht.

Eerder al heeft Wetron stappen gezet in een terminal-onderneming. De Limburgers hebben samen met GVT containerterminal De Kempen in Budel opgezet. Korte tijd later is het Weertse bedrijf hiermee gestopt, waarna GVT alleen verder is gegaan. Maas meldt echter dat ook andere opties op tafel liggen, zoals het creëren van een jachthaven of het repareren van schepen.

Tweede deal

Het is een tweede grote deal in korte tijd voor Wetron. Eerder dit jaar sloot het bedrijf een overeenkomst voor de huur van een distributiecentrum op Trade Port Noord in Venlo. Het betrof een pand van ongeveer 39.000 vierkante meter, dat nog in aanbouw is. Vermoedelijk is het DC in het najaar van 2019 klaar.

Bron foto: Wetron