Hoyer behaalde vorig jaar een resultaat voor belastingen van 40,2 miljoen euro. Dat betekende een daling van 0,8%. Ook de omzet kromp, met 3% naar 1,167 miljard euro.

Oorzaken van de afnames zijn onder andere aflopende contracten in Zweden en Denemarken en nadelige valutaschommelingen. Ook tegenvallers bij Foodlog, waarin Hoyer een belang van 49% heeft, hadden gevolgen voor de resultaten. Daar stonden echter nieuwe contracten tegenover, evenals goede resultaten in de afdelingen containerlease en transport

Investeringen

Ondanks de afname van omzet en winst is de van oorsprong Duitse logistiek dienstverlener van plan om flink te investeren dit jaar. De uitgaven worden verspreid over de diverse segmenten. Maar ook overnames staan op de rol, evenals digitalisering.

In het afgelopen jaar investeerde Hoyer in totaal 83,9 miljoen euro. Dat geld ging onder andere naar modernisering van de tankcontainervloot en naar vervanging en uitbreiding van transportmiddelen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement