Enkele weken geleden maakte Volkswagen bekend dat het in de zomer de truckdivisie naar de Duitse beurs wil brengen. Ofschoon de partijen verwachten dat het concern de plannen zal doorzetten, betekent het geringe animo uit de financiële markt dat de beursgang minder zal opleveren dan de directie had verwacht.

Waarde

Aanvankelijk werd de divisie gewaardeerd op 25 miljard euro. Die waarde ligt nu op ongeveer 15 miljard euro, aldus de bronnen tegen Reuters. Daarbij wordt uitgegaan van het feit dat Volkswagen rond de 10 tot 15% van de aandelen in Traton naar de beurs zal brengen tegen een bedrag van rond de twee miljard euro.

Traton is eigenaar van onder meer MAN en Scania. Ook worden er bedrijfswagens onder het Volkswagen-merk op de markt gebracht. Het concern is daarmee in Europa de grootste vrachtwagenfabrikant. Afgelopen jaar zag het de productie van vrachtauto’s en opleggers groeien met 13,6% nar 233.000 eenheden.