Feitelijk neemt Pacton uit de boedel van Tracon, een bedrijf uit Giessen, alleen de kennis over. Tracon, dat bij het faillissement, uitgesproken op 17 mei dit jaar, tien werknemers telde, was een ontwikkelaar van nieuwe trailers. Het bedrijf had officieel de naam Dutch Trailer Enginieers, met merknamen als Tracon en Trailerconfiguration.

De ‘ecocombi’, een verlengd chassis geschikt voor gebruik in een lange en zware vrachtautocombinatie (LZV), is daar een voorbeeld van. Toen de LZV in 2004 op proef op de Nederlandse wegen werd toegelaten, begonnen de ontwerpers bij Tracon aan de ontwikkeling van dit chassis voor combinaties met een lengte van 25,25 meter.

Oorzaak bankroet: personeelsprobleem

De curator, advocaat Marijke Oonk-Pallandt, ging na het uitspreken van het faillissement meteen op zoek naar kopers voor de activa van Tracon. Er meldden zich vrij snel enkele gegadigden, waaronder dus Pacton. De oorzaken van het faillissement waren volgens Oonk het vertrek van een belangrijke verkoopmedewerker en de lange levertijden van leveranciers van Tracon.

Het bedrijf, in 1978 ontstaan als een metaalbewerkingsonderneming in Heesch, had dus wel volle orderboeken, maar kreeg door trage aflevering onvoldoende liquiditeiten binnen. De curator zorgt er voor dat al bestelde producten van Tracon alsnog worden afgeleverd. De opbrengsten daarvan worden aan de boedel toegevoegd.