Dat meldt dagblad De Telegraaf. In de alliantie zitten onder meer ANWB, transportvereniging TLN en binnenvaartorganisatie CBRB. Ook Bovag, Rai Vereniging, NS, Bouwend Nederland en diverse OV-bedrijven hebben zich bij het verbond aangesloten.

Files

Door over vijf jaar rekeningrijden in te voeren, hopen ze de files tegen te gaan. Ook moet het zorgen voor schoner vervoer. Volgens de plannen moeten weggebruikers betalen naar gebruik en naar de hoeveelheid uitgestoten schadelijke stoffen.

‘Hoe schoner je rijdt, hoe minder je hoeft te betalen’, zegt voorzitter Steven van Eijck van Rai Vereniging tegen De Telegraaf. ‘We zijn unaniem. Het volgende kabinet moet spijkers met koppen slaan om rekeningrijden concreet te maken. Er is geen andere weg.’

Vrachtwagens

Op dit moment heeft het kabinet alleen plannen voor invoering van een kilometerheffing voor vrachtwagens. Deze moet begin 2023 ingaan. Plannen om soortgelijke maatregelen in te voeren voor personenauto’s heeft het huidige kabinet niet.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement