Peter Appel Transport lijft activiteiten failliet 2W Logistiek in

doorstart

Peter Appel Transport heeft overeenstemming bereikt over de overname van alle activiteiten van het onlangs failliet verklaarde 2W Logistiek uit Kapelle. De deal vindt officieel plaats op maandag 15 juli. Dat hebben de betrokken partijen vrijdagavond bekendgemaakt

De huidige activiteiten van 2W Logistiek worden voortgezet en geïntegreerd in het bestaande netwerk van Peter Appel. De naam 2W verdwijnt. Zo’n 90% van de tachtig personeelsleden gaan mee over. Alleen voor sommige kantoormedewerkers is geen plek bij de nieuwe eigenaar.

Faillissement

Piet van der Stel, directeur van 2W Logistiek, stapte eerder deze week naar de rechter om het bedrijf failliet te laten verklaren. Na het wegvallen van een belangrijke opdrachtgever, kon hij niet snel genoeg nieuwe omzet vinden en zag geen andere uitweg meer.

Daarmee kwam de werkgelegenheid voor de personeelsleden in gevaar. Kort na het faillissement gaf Van der Stel al aan veel vertrouwen te hebben in een doorstart. Die komt er dus, onder de vleugels van Peter Appel.

Tekst loopt door onder afbeelding

Foodtransport

De vervoerder uit de Noord-Hollandse plaats Middenmeer is net als 2W actief in het transport voor de foodservice- en foodretailmarkt. ‘Deze overname is een logische en prima uitbreiding van het werkgebied Zuidwest-Nederland’, aldus het overnemende bedrijf in een toelichting.

Na de overname van de activiteiten telt Peter Appel Transport vijftienhonderd medewerkers en zevenhonderd voertuigen, verdeeld over 45 standplaatsen in Nederland.

Eerdere overnames

Het is zeker niet de eerste overname die het transportbedrijf de afgelopen jaren heeft gedaan. Zo werden eerder dit jaar de Nederlandse wegvervoer-activiteiten van Kuehne + Nagel overgenomen. Eerder dit decennium kochten de Noord-Hollanders al A. van der Meulen uit Drachten en G. Vlug & Zn uit Middenbeemster. Verdere groei wordt niet uitgesloten, ‘al is het zeker geen doel op zich’, aldus Rico van Aggele.

Lees ook: Transportbedrijf 2W Logistiek failliet

Peter Appel Transport lijft activiteiten failliet 2W Logistiek in | NT

Peter Appel Transport lijft activiteiten failliet 2W Logistiek in

doorstart

Peter Appel Transport heeft overeenstemming bereikt over de overname van alle activiteiten van het onlangs failliet verklaarde 2W Logistiek uit Kapelle. De deal vindt officieel plaats op maandag 15 juli. Dat hebben de betrokken partijen vrijdagavond bekendgemaakt

De huidige activiteiten van 2W Logistiek worden voortgezet en geïntegreerd in het bestaande netwerk van Peter Appel. De naam 2W verdwijnt. Zo’n 90% van de tachtig personeelsleden gaan mee over. Alleen voor sommige kantoormedewerkers is geen plek bij de nieuwe eigenaar.

Faillissement

Piet van der Stel, directeur van 2W Logistiek, stapte eerder deze week naar de rechter om het bedrijf failliet te laten verklaren. Na het wegvallen van een belangrijke opdrachtgever, kon hij niet snel genoeg nieuwe omzet vinden en zag geen andere uitweg meer.

Daarmee kwam de werkgelegenheid voor de personeelsleden in gevaar. Kort na het faillissement gaf Van der Stel al aan veel vertrouwen te hebben in een doorstart. Die komt er dus, onder de vleugels van Peter Appel.

Tekst loopt door onder afbeelding

Foodtransport

De vervoerder uit de Noord-Hollandse plaats Middenmeer is net als 2W actief in het transport voor de foodservice- en foodretailmarkt. ‘Deze overname is een logische en prima uitbreiding van het werkgebied Zuidwest-Nederland’, aldus het overnemende bedrijf in een toelichting.

Na de overname van de activiteiten telt Peter Appel Transport vijftienhonderd medewerkers en zevenhonderd voertuigen, verdeeld over 45 standplaatsen in Nederland.

Eerdere overnames

Het is zeker niet de eerste overname die het transportbedrijf de afgelopen jaren heeft gedaan. Zo werden eerder dit jaar de Nederlandse wegvervoer-activiteiten van Kuehne + Nagel overgenomen. Eerder dit decennium kochten de Noord-Hollanders al A. van der Meulen uit Drachten en G. Vlug & Zn uit Middenbeemster. Verdere groei wordt niet uitgesloten, ‘al is het zeker geen doel op zich’, aldus Rico van Aggele.

Lees ook: Transportbedrijf 2W Logistiek failliet